Over ons

Wie is pand 46

Pand 46 is een stuyfplek die ondernemen en verbinden toegankelijk wil maken voor iedereen. We doen dit op basis van respect, rechtvaardigheid en gelijkheid om zo impact te hebben op het geluk van actieve burgers, maar ook van maatschappelijk kwetsbare mensen in onze samenleving. Zo streven we naar groeikansen voor iedereen!

Het team van Pand 46 bestaat heel wat enthousiaste, creatieve en ondernemende mensen. Wil jij ons team beter leren kennen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Beschrijving van de afbeelding

De bestuyvers zijn de essentie

De wereld verandert snel. Veel mensen hebben het gevoel niet meer 'mee' te zijn. Pand 46 wil daar samen met jou een positief antwoord op bieden. We willen mensen opnieuw heel concreet grip geven op de uitdagingen in de onmiddellijke omgeving door in dialoog te gaan met betrokken burgers. Maar vooral door samenwerking aan te gaan en dingen te doen!

Het samen realiseren van oplossingen is een krachtig middel om werk te maken van gedeeld burgerschap. We geloven dat projecten die uit de mensen zelf ontstaan meer draagvlak hebben. Ze tonen het beleid wat mogelijk is, welke drempels weg te werken zijn en vooral welke thema's mensen bewegen en dus extra aandacht verdienen.

De stuyfplekmethode zorgt heel snel voor verbinding. Daardoor ontstaan concrete initiatieven uit de mensen zelf. Door vooral 'te doen' ontstaat het elkaar bestuiven - en net dat vormt de essentie van sociaal ondernemen. 

Registreer je als bestuyver

Voor wie?

Pand 46 is er voor alle jongeren en volwassenen die in hun vrije tijd maatschappelijk betrokken willen zijn en goesting hebben om te innoveren voor zichzelf en/of voor de samenleving. Samen 'stuyven' is een zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling en zingeving.

Samen met De Stuyverij vzw en VOC Opstap vzw bouwen we aan een netwerk van stuyfplekken in gans Vlaanderen.

Bekijk onze projecten

HEB JIJ EEN VRAAG?

TELEFONEER NAAR 050 12 34 56 OF MAIL NAAR info@pand46.be

Hoe kunnen we dit bereiken

Ons team bouwt samen met jou aan initiatiefrijke gemeenschappen. We proberen zo lokale meerwaarde te brengen in de samenleving. Dat doen we niet alleen. Het consortium 'Stuyvend netwerk' bestaat intussen uit: De Stuyverij, VOC Opstap, VDAB, SMART, groep Ubuntu, Epo², Sociale Innovatiefabriek, hogeschool Odyssee en Starterslabo.

Samen maken we de stad, connecteren we burgers op het beleid en maken we impact in en op de samenleving!

Proef dus zeker eens van onze connectorstafels, stuyfsessies of open pand dagen - allemaal ontmoetingsmomenten met dat ietsje méér!

Open Pand Agenda

ons team

Stijn Cottenier

Stijn Cottenier

Ik probeer mensen te verbinden om zo duurzaamheid vorm te geven, nu en in de toekomst!

Ik kan je helpen met:

Jou te connecteren/verbinden met andere bestuyvers of bezoekers die jou kunnen helpen met jouw vraag of project.

Benjamin Schatteman

Benjamin Schatteman

Als sociaal ondernemer is Ben een creatieve duizendpoot die naast VOC Opstap ook bezig is met projecten als Compagnie Collage (verhalen vertellen), De Stuyverij vzw, buurtverbindend werken...

Vasco Degryse

Vasco Degryse

Als voorzitter van VOC Opstap vzw werk ik graag mee aan het stimuleren van sociaal ondernemerschap. Dat we met onze stuyfplek erin slagen om dit ook mogelijk te maken voor kwetsbare mensen in de samenleving maakt me trots!

Marleen Landuyt

Marleen Landuyt

Ik streef naar zekerheid door voldoende aandacht te hebben voor financiën.

Ik kan je helpen met:

Boekhouding en facturatie binnen Pand 46.

Odette Songwe Ngoy

Odette Songwe Ngoy

Een thuisgevoel creëren in de stuyfplek en mensen welkom laten voelen! Verschillende talen spreken helpt daar goed bij...

IK KAN JE HELPEN MET:

Logistiek - koffie - onthaal - administratie - ... 

Doe mee
word bestuyver

Ben je op zoek naar balans en voldoening in je leven? Heb je gewoon goesting om aan de slag te gaan? Of wil je ontdekken hoe jij hulp kan bieden? Doe dan met ons mee!

CONCEPTEN DIE WERKEN DELEN WE!

In Pand 46 kan je ruimte huren... maar er is meer!

Ontdek tal van concepten die werken en die we graag met je delen. Zo moeten we niet steeds het warme water uitvinden ;-)